0cb9ab05ab

17e Bier! magazine op bezoek in abdij Leffe

Het magazine Bier! schrijft over bekende en minder bekende speciaalbieren. Leffe is wellicht een van de bekendste speciaalbieren. Bier! magazine was op bezoek in de abdij.

In de alweer 17e editie van Bier! magazine, het enige onafhankelijke glossy magazine over speciaalbier, ging de redactie voor de rubriek ‘Erkende abdijbieren’ op bezoek bij de Belgische abdij Leffe. Lees ook alles over Maison Leffe, het bezoekerscentrum van brouwerij AB InBev waar Leffe gebrouwen wordt.

Verder in deze editie van Bier! magazine een reportage over de opkomst van Amerikaanse Craft-bieren, waaronder Flying Dog. En een bezoek aan de zware jongens van de nieuwe Nederlandse brouwerij Maallust in het boevendorp Veenhuizen in Drenthe. In de rubriek Voorgeproefd komt een nieuwe trend terug als proefthema: namelijk het laten rijpen van bier op eikenhouten vaten waar eerder bijvoorbeeld whisky of wijn in heeft gezeten. In dit magazine ook een bezoek aan de Belgische brouwerij St. Feuilliien en een aantrekkelijke bierreis door Brabant.

Bier! 17 verscheen in de winter van 2012 in een oplage van 12.000 exemplaren.