Bier! 35-cover

Thema Bier @ Toerisme in zomereditie Bier! 35

De vijfendertigste editie van Bier! magazine verscheen eind juni 2017. Het thema van dit zomernummer is Bier & Toerisme. In de 35e editie is dus veel redactionele aandacht voor biertoerisme, met veel tips voor een leuke, sportieve of culinaire biertrip deze zomer.

De vertrouwde bierreisrubriek leidt de lezer naar het gebied rond de grensstreek tussen Nederland en Belgie bij Meer, een plek waar ook veel bier en brouwerijen te vinden zijn. In de rubriek Abdijbieren gaat de reis naar het Italiaanse Norcia waar de abdijbieren van Birra Nursia worden gebrouwen. Dat wil zeggen: werden gebrouwen want de abdij en brouwerij zijn getroffen door een zware aardbeving. De redactie van Bier! heeft de monniken een bezoek gebracht en een reportage gemaakt over deze abdijbieren. Ook de historische rubriek gaat over Bier & Toerisme, met name gericht op biermusea.

Bier! brouwt bier
Interessant is ook het verhaal van de redactie in het Gulpener BrouwLokaal. In de proefbrouwerij aldaar heeft de redactie van Bier! een eigen bier gebrouwen, een Drielanden Tripel. In de rubriek Voorgeproefd is het thema ‘zure bieren’ met onder andere enkele Berliner Weisse-bieren en Gose-bieren. De brouwerijreportages brengen je naar Kompaan Bier in Den Haag (NL) en naar het Bierkasteel Van Honsebrouck in Izegem (B). En uiteraard ook weer alle andere vertrouwde rubrieken.
Nog geen abonnee? Kijk op de website www.biermagazine.nl hoe je dat snel nog kunt worden voor € 23,50 per jaar.