Rivier van Bier

Rivier van Bier, bierige inspiratiereis langs de Maas

Ga met Henri Reuchlin mee op bierreis langs de Maas, tegen de stroom in, op zoek naar de bierbeleving langs deze levensader van Nederland, België en Frankrijk. Hij reist van de monding in de Noordzee naar de bron op het plateau van Langres. De reis voert van het westen van Nederland via Brabant en Limburg naar België en verder naar Frankrijk. Hoe genieten mensen aan de oevers van de rivier van hun biertje? Welke bieren brouwen ze langs de rivier en waar zijn de beste kroegen om ervan te genieten? Dit verhaal is naast inspiratiereis ook een reis door de tijd. Er wordt al eeuwenlang langs de rivier gebrouwen en gedronken. Hoe beleefden de bewoners op de oevers van de Maas hun bier en welke rol speelt de rivier in de biercultuur? Welke herinneringen uit een vroeger bierleven zijn er terug te vinden en misschien wel te proeven? Rivier van Bier is geen reisgids, maar een inspirerend weefsel van heden en verleden met als rode draad de rivier en het bier. Een verhaal van bierbeleving, een weerslag van meer dan twintig jaar bierenthousiasme.

Over de auteur

Henri Reuchlin is een van de drijvende krachten achter de StiBON bieropleidingen en voorzitter van de European Beer Consumers Union EBCU. Daarnaast is hij nauw betrokken bij inspirerende netwerken als de Dutch Beer Challenge, European Brewers Forum en de Week van het Nederlandse bier. Als oprichter van BIERburo levert hij een grote bijdrage aan de bloei van de biercultuur in Nederland. Eerder schreef hij het boek ‘Van brood tot Brood’, bier in de beeldende kunst door de eeuwen heen. Henri is columnist en redacteur voor magazine Bier! en schrijft een blog op zijn eigen site www.bierburo.com, het oudste, nog steeds verschijnende bierblog van Nederland, waarin hij zijn passie voor reizen en bieren samenbrengt.

Het boek ‘Rivier van Bier’ heeft een verkoopprijs van € 9,95, is verkrijgbaar in de betere boekwinkels in Nederland en België en online via de webshop van uitgeverij Birdy Publishing / Bier! magazine: https://www.biermagazine.nl/bier/30/webshop.html.

Het ISBN-nummer is: 9 789491 052057.