b7a83629d4

‘Spiegel van de Praktijk’ jaarverslag Accent 2011/12

Voor Accent Praktijkonderwijs heeft Birdy Communicatie het jaarverslag over 2011/12 in een ander, vernieuwend jasje gestoken, namelijk in magazinevorm.

Dit keer geen ellenlange stukken tekst met verantwoording over het beleid, maar lekkere luchtige interviews met interne stakeholders. De hoogtepunten van het afgelopen schooljaar staan aan het begin van het magazine in een soort nieuwsrubriek. Daarna volgen interviews en reportages met en over de Stuurgroep Onderwijs, de Stagecoordinatoren en de werkgroep PrOwerk en culturele commissies.

In het jaarmagazine uiteraard ook interviews met de directie over onder andere de financiele verslaglegging en over onderwerpen als docentenontwikkeling. De bladformule van het magazine wordt afgewisseld met originele columns van vestigingsdirecteuren van Accent over hun visie op het achterliggende jaar.

De titel ‘Spiegel van de Praktijk’ is gekozen als antwoord op het in 2011 ontwikkelde schoolplan ‘Venster op de Praktijk’. Door in de spiegel te kijken, blikken de Accent-collega’s terug op wat er al bereikt is uit het schoolplan.

Birdy Communicatie tekende voor de conceptontwikkeling van dit originele jaarverslag, alsmede voor de algehele realisatie, van redactie, fotografie, vormgeving en opmaak tot productie.