Cover boek 'Reis langs de abdijbieren in Nederland en Belgie en hun abdijen'.

Reis langs de abdijbieren nieuw boek Birdy

Begin 2016 heeft Birdy Publishing samen met uitgeverij Berne Media het boek ‘Reis langs de abdijbieren in Nederland en België en hun abdijen’ gepubliceerd. Een reisgids langs alle erkende abdijbieren in de Lage Landen, inclusief de historische en toeristische verhalen over de gelieerde abdijen.

Zowel België als Nederland kent meerdere abdijbieren. In het katholieke België zijn er 24 ‘erkende abdijbieren’ en ook in het conservatieve Nederland groeit het aantal abdijbieren de laatste jaren. In tegenstelling tot trappistenbieren, worden abdijbieren niet gebrouwen binnen de muren van de abdij. Maar elke abdij achter dat bekende of minder bekende bier heeft wel zijn eigen verhaal en unieke omgeving. Frank Stoute en Fedor Vogel van Bier! magazine nemen je in deze smakelijke reisgids mee langs deze abdijen en hun bieren.

Van Leffe tot Affligem. Van Ename tot Maredsous. Van Berne Heeswijk tot Val Dieu. En nog veel meer. Dit boek is de ideale reisgids voor mensen die bierbeleving willen combineren met een bezoek aan het monastieke leven, een rustgevende wandeling in de omgeving van de abdij en vooral: het proeven van het abdijbier in het belendende proeflokaal of café naast de abdij. Vier het leven, gij zult genieten… Het boek is een bloemlezing van verhalen die eerder in Bier! magazine verschenen. De verhalen zijn geactualiseerd en uitgebreid met toeristische informatie in de omgeving van de abdij en informatie over de bieren en hun brouwerijen. Bestellen van het boek kan via http://www.biermagazine.nl/bier/30/webshop.html